Jouni Korhonen
Isä, aviomies, opettaja/kouluttaja, ohjaaja, valmentaja, kouluttaja sekä digiyrittäjä
Liikunta-, valmennus- ja koulutusalan nykyaikainen ammattilainen
Olen Jouni Korhonen, erittäin intohimoisesti liikunta- ja hyvinvointialaan, valmentamiseen, opettamiseen ja voimaharjoitteluun suhtautuva liikunta-alan moniosaaja.

Työskentelen tällä hetkellä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa, jossa vastaan mm. valmennus-, yritys- ja digitoimintaa käsittelevistä opetuskokonaisuuksista.

Sivussa pyöritän myös omaa yritystäni Training Foundation Academya, jonka avulla pysyn työelämän muutoksissa mukana sekä ammatillinen osaamiseni menee jatkuvasti eteenpäin!
Mitä touhuan XAMK:n ohella:
Training Foundation Academy
Perusteet menestykseen - podcast
Oman elämäsi omistaja Vlog:
Haluatko valmennukseeni:
Vierailut eri medioissa:
VÄKEVÄ ELÄMÄ- podcast
BJJ SUOMI LIVE
XAMK - HYVINVOINNIN HUOMINEN-podcast
LiikkariLife-podcast
SAWOSTAMO-LIVE LANSEERAUKSEN JUONTAMINEN
Seuraa vääntö Somessa:
AMMATTITAITONI
Liikunnanopettaja
Olen opettanut liikuntaa ja sen eri muotoja Suomen jokaisella kouluasteella, kaikenikäisille ja kokoisille ryhmille.

Ja rakastan sitä!

Minut tunnetaan huumorintajuisena sekä erittäin innostavana ja innostuvana opettajana, joka panostaa opetuksessa laatuun, vuorovaikutukseen, toiminnallisuuteen sekä nykyaikaisuuteen.

Haluan myös aktiivisesti kehittää itseäni kuten myös koulutusympäristöjä ja -järjestelmiä.
Kouluttaja ja koulutusvastaava
Ehdoton vahvuuteni on toimivien koulutuskokonaisuuksien suunnitteleminen sekä varsinkin niiden käytännön toteuttaminen.

Vuosina 2012-2019 olin Tanhuvaaran urheiluopiston liikunnan ammattitutkinnon sekä personal trainer-linjan pääkouluttaja sekä tutkintovastaava ja vastasin täysin niiden suunnittelusta, toteutuksesta ja kehittämisestä.

Vuonna 2020 minut palkattiin käynnistämään, kehittämään ja kouluttamaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululle myönnetyssä liikunnanohjaaja AMK-koulutuksessa.

Liikunnan opettamisen lisäksi olen myös vuosia vetänyt eri aiheisia koulutuksia niin urheiluopistolla kuin esimerkiksi kuntokeskuksissa.

Valmentaja ja ohjaaja
Tein ensimmäisiä ryhmänohjauksiani 14-15-vuotiaana tanssissa, koripallossa sekä kamppailulajeissa. Jatkoin ohjaamista läpi opiskeluvuosien sekä liikunnanopettaja-työni sivussa. Tanhuvaarassa työaikaani kuului aina vahvasti myös VST-puolen ryhmien ohjaaminen. Vuosien varrella tutuksi ovat tulleet niin eri lajien kuin ryhmäliikuntatuntien ja kuntosaliohjausten tekemiset. XAMK:lla työnkuvaani kuuluu myös vahvasti tulevien liikunnanohjaajien ohjaaminen.

Ensimmäiset kuntosalivalmennukset tein 2000-luvun alkupuoliskolla ja siitä eteenpäin olen tehnyt valmennusprojekteja näihin päiviin asti. Vuosien mittaan olen tehnyt niin kontakti- kuin verkkovalmennusta elämäntapamuutosprojekteissa. Sekaan on mahtunut myös urheilijoita ja Tanhuvaarassa vastuullani oli mm. yläkoululeiriläisten voimaharjoitteluohjaus ja -valmennus.
Verkkokouluttaja
Vuonna 2015 perustin oman verkkokoulutusyritykseni, jotta pystyisin kehittämään ammattitaitoani niin yrittäjyydessä kuin digipedagogiikassakin. Nyt yritykseni kautta on ollut melkein tuhat perusteiden opiskelijaa ja toiminnan aikana kantapään kautta opitut asiat ovat kultaakin arvokkaampia tulevien liikunta-alan opiskelijoiden kouluttamisessa.

Kehitän myös XAMK:n käyttöön niin uusia verkkokursseja mm. avoimen ammattikorkeakoulun tarjontaan että MOC (massive online courses)-kurssien kautta kansainvälisille markkinoille
Täysin verkkopohjaisen yrityksen pyörittäminen on mahdollistunut vain vahvalla tieto- ja viestintäteknologian osaamisella, jota myös päivitän jatkuvasti.

Pystyn toimimaan niin perinteisillä alustoilla, ohjelmilla kuin sovelluksillakin, mutta olen myös kuin kotonani hiukan erikoisemmissakin palveluissa, sovelluksissa ja sosiaalisessa mediassa.
Joukkuepelaaja
Mielestäni menestyksen yksi ehdottomista kulmakivistä on toimiva tiimityö ja nautin äärimmäisen paljon yhteistyöstä eri ammattilaisten kanssa. Mielestäni hyvä opettajuus on myös toimivaa tiimityötä opiskelijoiden kanssa. Olen avoin ja muut huomioon ottava, mutta myös tarvittaessa ajan määrätietoisesti asioita eteenpäin.
Tunnistan omat vahvuuteni, mutta tiedostan myös hyvin heikkouteni ja siitä syystä olenkin pyrkinyt kokoamaan ympärilleni verkoston ammattilaisia, joiden puolen kääntyä. Tunnen paljon personal trainereita, valmentajia, kuntosaliomistajia kuin myös muita liikunta-alan toimijoita. Tanhuvaaran, XAMK:n ja yritykseni toiminnan kautta, verkostoni ovat levinneet laajasti valtakunnalliselle tasolle ja joissakin tapauksissa jopa rajojen yli.
Opiskelijoiden palautteita
"Olit hyvin voimaannuttava ja dynaaminen opettaja. Veit asioita draivilla eteenpäin ja teit asiasta kuin asiasta mielenkiintoisen. Huomasin kiinnostuvani asioista laajemmin kuin olin varautunut."
"Arvosanaksi ei pysty numeroa antamaan, koska 10+ jää aivan liian laimeaksi ilmaisuksi! Olen erittäin kiitollinen, että olen saanut mahdollisuuden opiskella näin ammattitaitoisen kouluttajan alaisuudessa! Näistä opinnoista on hyötyä koko loppu elämäksi!"
"Jounin alaisuudessa olen opiskellut nyt vuoden verran ja suosittelen kaikille liikunta-alan opiskelijoille, personal trainereille, valmentajille ja muille kiinnostuneille. Kurssit ovat sisällöltään erittäin laajoja ja paljon arvokkaampia kuin kurssien hinnat euroina."
"Olet ihan mielettömän inspiroiva ja osaava opettaja! Olet luonut erinomaisen,
täyttä asiaa olevan ja todella koukuttavan kokonaisuuden, jota opiskellessa ei
meinaa malttaa odottaa mitä seuraavaksi tulee."
"Mikseivät kaikki opettajat ole yhtä innostuneita aiheesta kuin sinä, jota opettavat?! Kyllä se innostus (tai innottomuus) tarttuu."
"Erityiskiitos pitää kuitenkin kyllä antaa tuosta sun puhetyylistä, sillä se oli erittäin energinen, jotenkin motivoiva varsinkin kun lähes kaikilla kursseilla joilla olen käynyt opetus on ollu melko monotonista."