OEO-podcast
- Säännöt ja ohjeet -
Oman Elämäsi Omistaja-podcastin säännöt
Haluan, että tämä podcast ajaa tiettyjä toimintamalleja sekä kulttuuria, jotta sen ympärille pystyy syntymään kunnollinen, toisia tukeva ja luottamusta herättävä, yhteisö. Tästä syystä tälle podcastille on myös säännöt
 • Ole aktiivinen!
   
  Vaikka minä olen ainoa joka varsinaisesti tässä podcastissa puhuu, toivon että minun sanani ovat vain lähtölaukas ajattelulle ja keskustelulle. Sen vuoksi Instagram onkin oiva podcast-kanava, koska voimme jatkaa keskustelua päivittäisen jakson kommenttiosiossa! Jaa siis ajatuksiasi, kokemuksiasi, mielipiteitäsi sekä palautetta kommenteissa, jotta voimme todella valjastaa yhteisön voiman viemään meitä eteenpäin!
   
 • Ole avoin!
   
  Nykyaikana on hyvin yleistä, että kun joku ei ihan osu omaan makuun, vedetään helposti herne nenään eikä asiaa pohdita sen enempää. Varsinkin kun puhutaan henkilökohtaisesta muutoksesta tai menestyksestä, hyvin usein suurin vastus löytyy omasta egosta. On paljon helpompi jatkaa nykyisillä toimintamalleilla, vaikka ne eivät toimisikaan kunnolla, kuin myöntää oma vajavaisuus ja uskaltaa pohtia muutoksen mahdollisuutta. Ole siis avoin ja anna itsellesi mahdollisuus!
   
 • Ole kriittinen!
   
  Vaikka avoimuus on hyvästä, älä ole hyväuskoinen. Haasta/mieti/kritisoi kaikkea tietoa! En tarkoita tällä sitä, että kaikki tieto olisi väärää ja aina pitäisi olla vastarannan kiiski, vaan sitä, että tiedolta/mielipiteeltä vaaditaan hyvät perustelut ja niistä pystytään keskustelemaan. Varsinkin nykyaikana, kun kuka tahansa voi sanoa mitä tahansa interwebin ihmeellisessä maailmassa, vaadi perusteluja.
   
 • Ole järkevä!
   
  Vaikka kaikilla on oikeus mielipiteeseen, kaikki tieto ja kaikki mielipiteet eivät ole samanarvoisia. Jos esimerkiksi joku on omistanut koko elämänsä jonkun asian tutkimiselle, painaa hänen mielipiteensä siitä kyisestä aiheesta enemmän kuin sellaisen henkilön joka on aktiivisesti googlaillut pari tuntia. Meidän on hyvin tärkeää alkaa paremmin tunnistamaan keitä oikeasti kuunnella ja kenellä on ammattitaitoa kertoa mistäkin aiheesta. 
   
  Toisin sanoen edustan kaikessa toiminassa lähestymistapaa, jossa otetaan huomioon kokonaistutkimusnäyttö, kokemus sekä yksilölliset tekijät.
   
 • Ole positiviivinen!
   
  Sosiaalisessa mediassa, ja nyky-yhteiskunnassa, on aivan liikaa negatiivisuutta. Positiivisuudella en tarkoita yltiöpositiivisuutta, jossa ohitetaan negatiiviset asiat mahdollisimman nopeasti, enkä myrkyllistä positiivisuutta, jossa negatiiviset asiat kielletään ja vain positiivisa asioita saa ilmaista. Tarkoitan positiivisuudella aikuismaista käytöstä, jossa ymmärretään ja hyväksytään hyvät sekä huonot asiat ja riippumatta niiden tasapainosta, yritetään parhaamme eikä levitetä negatiivisia asioita/tunteita eteenpäin. Tämä koskee varsinkin keskusteluja, joissa tunteiden leimahtaessa helposti siirrytään asian puimisesta henkilökohtaisuuksiin.
 • Älä myy tai markkinoi! 
   
  Tämä ei ole myynti eikä markkinointikanava. Kyllä, hyviä tuotteita, kirjoja tms. saa mainita, mutta selkeä yhteisön hyväksikäyttäminen oman edun ajamisessa johtaa välittömään tilauksen lopettamiseen sekä kanavalta poistamiseen.
Oman Elämäsi Omistaja-podcastin ohjeet
 • Jos koet, ettei tämä podcast ole sinua varten, laita minulle viestiä joko suoraan Instagramissa tai sähköpostilla alla olevaan osoitteeseen ja lopetan tilauksen heti viestin saatuani.
 • Tämä podcast on sinua varten! Näin ollen arvostan palautetta, toivomuksia sekä kehitysehdotuksia miten voin rakentaa podcastista vielä paremman! Voit laittaa minulle joko yksityisviestiä tai sähköpostia alla olevaan osoitteeseen.
 • Sähköposti: [email protected]