LUE: Ei mitä voisit tehdä vaan..

Seuraava artikkeli on suora käännös päivittäisestä Oman Elämäsi Omistaja-podcastissa, jossa päivittäisen motivaation lisäksi tuon esille peittelemättä kaikki mahdolliset näkökulmat, työkalut sekä menetelmät, joilla sinä voit menestyä omassa elämässäsi eli saavuttaa pysyvän elämäntapamuutoksen.
Tänään minun pojat innostuivat tulemaan mukaan Pajalle ja se on aina plussaa - isyyden ja ison näkökulman puitteissa.
 
Omien yksittäisten treenien näkökulmasta se ei ole plussaa, kun on paljon teknisiä suoritteita eikä niihin pysty sitten kunnolla keskittymään. Näin ollen 99,5% tapauksessa, kun lapset tulevat treenaamaan mun kanssa, en pysty tekemään sitä treeniä minkä olin suunniteltu. Tällä ei siis todellakaan ole väliä, kun isommassa kuvassa on paljon tärkeämpää, että he tulevat tänne. Tänäänkin oli tärkeitä keskusteluja mm. painonnoston hyödyistä, väkivallasta ja voimankäytöstä. Heidän salille tuleminen on niin paljon isompi juttu, kuin minun yksittäiset treenit.
 

Tähän liittyen päivän lyhyt epistola: hyvin hyvin usein me mietitään sitä, mitä voisin tehdä ja mitä pitäisi tehdä. Mutta voittoon, eli pitkällä ajalla, päästään sillä, mitä minä pystyn tekemään nyt. Tämän ajatusmallin kun saat sisäistettyä kaikkiin elämän osa-alueisiin, päivittäiseen vääntöön, mihin tahansa, niin parannat elämäsi laatua. Mitä sinä pystyt tekemään nyt?

Jos pystyt tekemään jonkun helkkarin hyvän treenin tai täydellisen parisuhdeillan, niin tee se. Mutta sillon kun et, niin mieti mitä PYSTYT tekemään, eikä niin että jätät tekemättä kokonaan ja koet siitä morkkista. Sillä ei ole mitään väliä, millä tasolla se teet sen, kunhan et jätä tekemättä kokonaan.

"Mutta voittoon, eli pitkällä ajalla, päästään sillä, mitä minä pystyn tekemään nyt."
 
Puhuttiin aiemmin elämän neljästä vaiheesta eri tilanteisiin, jossa päästiin siihen, että loppujen lopuksi kyse oli päivän tilanteesta, mikä ratkaisee mitä tehdään. Mitä pystyt tekemään tänään? Aivan sama kuinka pieni juttu se on, se on 110% paremmin kun ei mitään. Joka ikinen kerta kun olosuhteet ei ole optimaaliset sinulle, mikä on aika usein, niin mieti mitä pystyt tekemään - tänään, nyt. Itse olen treenissäkin rakentanut järjestyksen niin, että alussa on tärkeimmät jutut ja lopusta voi karsia pois tarvittaessa tai pakon sanelemana. Kuitenkin, minun tavoitteiden näkökulmasta tärkeimmät saa aina hoidettua.
 

Mitä pystyt tekemään tänään? Sitten seuraavalla kerralla yritetään vähän enemmän. Tällä pääsee jo todella pitkälle, kun ajattelee oman elämänsä omistajuutta. Mitä minä pystyn tänään, tällä hetkellä, tällä minuutilla tekemään. Ei sitä, mitä voisin tehdä tai mitä pitäisi tehdä, vaan se mitä pystyn tekemään tänään minun omien tavoitteiden eteen. Ja ne on niitä pieniä päivittäisiä askeleita.

Vääntö jatkuu,

Jone

Kaipaatko päivittäistä motivaatiota ja työkaluja sekä menetelmiä menestyäksesi omassa arjessasi:
 
Seuraa minua Instassa:

www.instagram.com/thejounikorhonen

 

Loading...
Kuuntele TFA Perusteet menestykseen-podcastia suosikkisovelluksessasi!
Seuraa TFA;n toimintaa muissa kanavissa!