LUE: Elämäntapamuutos EI OLE painonpudotusta tai lihasmassan kasvatusta!

Seuraava artikkeli on suora käännös päivittäisestä Oman Elämäsi Omistaja-podcastissa, jossa päivittäisen motivaation lisäksi tuon esille peittelemättä kaikki mahdolliset näkökulmat, työkalut sekä menetelmät, joilla sinä voit menestyä omassa elämässäsi eli saavuttaa pysyvän elämäntapamuutoksen.
Moro,
 
Väite, johon törmään jatkuvasti ja johon halusin tarttua: pysyvä elämäntapamuutos. Se EI ole yhtä kuin painonpudotus, eikä yhtä kuin lihasmassan kasvu. Yhä useampaa verkkovalmennusta mainostetaan elämäntapa muutoksella, mutta oikeasti kyseessä on painonpudotus tai lihasmassan kasvatus prosessi - ei siis pysyvä muutos. Jos painonpudotus olisi pysyvä elämäntapamuutos niin kokeile saunoa päivä, niin kyllähän paino tippuu, mutta muuttuuko elämä pysyvästi - NO EI. Toki painonpudotus ja/tai lihasmassan kasvu voi olla OSA pysyvää elämäntapa muutosta tai SEURAUSTA siitä.
 
Jos haluat pysyvän elämäntavan muutoksen, pitää siihen valita oikeat työkalut. Jos luulet että elämäntapamuutos on painon pudottaminen, niin todennäköisesti valitset sen mukaiset työkalut, mutta pian huomaatkin, ettei elämä muuttunutkaan mihinkään. Moni olettaa, että painon tiputtua elämä muuttuu jotenkin radikaalisti paremmaksi ja merkitykselliseksi. Kun näin ei käy, useimmat lopettaa näiden työkalujen käyttämisen ja palaa vanhoihin tapoihin. Tällöin tiputettu paino nousee helpommin lähtötasoon ja jopa nousee.Mitä silloin tapahtuu? Koet pettymyksen tunteen ja kuvittelet, ettei sinusta ole tekemään pysyvää elämänmuutosta. Ja se on täysin VÄÄRIN!
"Olet sataprosenttisesti kykeneväinen tekemään pysyvän elämäntapamuutoksen, mutta valitsit vain väärät työkalut ja ehkä alunperin jopa väärän tavoitteen."
Olet sataprosenttisesti kykeneväinen tekemään pysyvän elämäntapa muutoksen, mutta valitsit vain väärät työkalut ja ehkä alunperin jopa väärän tavoitteen. Ulkopuolelta tuutataan niin paljon laihdutuskeskeisyyttä ja lihasmassan kasvatusta, että helposti tartutaan niihin tavoitteisiin, eikä muokata tavoitteita oman näköisiksi. Joten jos pysyvä elämäntapamuutos ei ole yhtä kuin painonpudotus tai lihasmassan kasvu, niin mitä se sitten on?
 
Kaksi asiaa:
 
1. Arvopohjan ja ajatusmaailman muutos
2. Tavat
 
Arvopohjan ja ajatusmaailman muutos:
 
Koska nykyinen arvopohja ja ajatusmaailma on johtanut tämän hetkiseen tilanteeseen, pitää niiden kummankin muuttua. Arvomaailmassa sinun pitää asettaa itsellesi tärkeitä arvoja, joista ei OIKEASTI pääsääntöisesti neuvotella, koska jos arvostat jotain asiaa niin se kyllä toteutuu elämässäsi. Tähän voi käyttää monenlaisia työkaluja, joilla omia arvoja voi alkaa määrittelemään.
 
Ajatusmaailman muutoksessa tärkein kysymys kuuluu: mitä menestyminen on SINULLE. Eli toisin sanoen, minkä muutoksen haluat tapahtuvan sinun elämässä. Ja sillähän ei välttämättä ole mitään tekemistä painonpudotuksen tai lihasmassan kasvattamisen kanssa. Sinun pitää päättää minkälaista MERKITYKSELLISTÄ elämää haluat elää, ja miltä näyttää SINUN näköinen elämä? Sitten kun nää on selvillä, voidaan alkaa valitsemaan oikeita työkaluja. Arvot ja ajatusmaailma luo pohjaa tavoille, jotka luo sitä pysyvää muutosta.
 
Tavat:
 
Tavat on ne, jotka muokkaa elämää. Ne pyörii vähän niinkuin itsestään ja sitä kautta elämä hiljalleen muuttuu. Erona on se, että ne vaikutukset on pysyviä. Pitkällä aikavälillä ne voi johtaa lihasmassan kasvuun tai laihtumiseen, jos ne on sellaisia mitä haluat saavuttaa.
 
Jos oot lyöny vetoa kossupullosta naapurin Kaken kanssa, että kumpi painaa viikon päästä vähemmän, niin anna mennä! Laita kaikki paukut siihen, kyllä se paino tippuu. Eri asia on, jos tavoittelet isompaa, pysyvää muutosta elämään. Elämäntapamuutos on minun ja monen muunkin valmentajan mielestä sitä merkityksellisen elämän elämistä, johon kuuluu sitten myös terveyttä ja hyvää kuntoa. Se luodaan arvojen, ajatusmaailman ja tapojen muuttamisella.
 
Minun ideahan oman elämän omistajuus -podcastin takana on juuri se, että pyrin muuttamaan sinun ajatusmaailmaa. Tavoitteena on tuoda esille erilaisia työkaluja, millä voidaan muuttaa niitä tapoja ja sitten siitä lähdetään viemään sitä eteenpäin. Tämä on oman elämän omistajuutta eli pysyvää elämäntapa muutosta, ja sen oman merkityksellisen elämän elämistä - pienillä päivittäisillä askelilla.
 
Vääntö jatkuu,
 
Jone
Kaipaatko päivittäistä motivaatiota ja työkaluja sekä menetelmiä menestyäksesi omassa arjessasi:
 
Seuraa minua Instassa:

www.instagram.com/thejounikorhonen

 

Loading...
Kuuntele TFA Perusteet menestykseen-podcastia suosikkisovelluksessasi!
Seuraa TFA;n toimintaa muissa kanavissa!