LUE: En usko itseeni..

Seuraava artikkeli on suora käännös päivittäisestä Oman Elämäsi Omistaja-podcastissa, jossa päivittäisen motivaation lisäksi tuon esille peittelemättä kaikki mahdolliset näkökulmat, työkalut sekä menetelmät, joilla sinä voit menestyä omassa elämässäsi eli saavuttaa pysyvän elämäntapamuutoksen.
En usko itseeni.
 

Olen tehnyt nyt heittämällä yli 100 päivittäistä podcast-jaksoa Oman elämäsi omistaja -tilille. Kerronpa sinulle nyt salaisuuden: en uskonut alkuunkaan, että pystyisin vetämään yli sata jaksoa! Itse asiassa aina, kun olen lähtenyt tavoittelemaan jotakin, siinä alussa en ole oikeasti 100% uskonut siihen. Tämä voi tulla yllätyksenä, koska aina sanotaan "USKO ITSEESI", mutta miten voisit uskoa itseesi, jos et ole koskaan tehnyt sitä juttua aiemmin? On normaalia, että ihmisillä on epävarmuuksia ja negatiivisia ajatuksia omista mahdollisuuksista. Monesti saankin kysymyksiä siitä, miten saan itseluottamusta siihen, että lähden tekemään hommia. Fakta on, että en ole ikinä täysin luottanut itseeni, koska on myös täysin mahdollista, että tulee epäonnistumisia. Ei voi tietää.

Mutta miten voit lähteä rakentamaan itseluottamusta ja uskoa siihen, että pystyt asioihin?

TEKEMÄLLÄ. Pienillä päivittäisillä teoilla.

Kun löydän sellaisen jutun, jota haluan lähteä tavoittelemaan, mutta minkä saavuttamiseen en vielä usko, suunnittelen niin helppoja askeleita, joita pystyn hyvin suurella todennäköisyydellä toteuttamaan päivittäin tavoitteeni eteen. Olenkin tuonut esille vähän sitä, miksi podcastini toimii Instagramissa, ja se syyhän oli yksinkertaisesti se, että tätä on kaikista helpoin toteuttaa näin. En mitenkään pystyisi toteuttamaan OEO-podcastia niin, että menisin aina studioon ja äänittäisin siellä podcastin. Sen sijaan olen lähtenyt rikkomaan tavoitteeni niin pieniin osiin, että löydän sieltä sen, mitä pitää ja PYSTYN tekemään lähes päivittäin, olipa päivä millainen tahansa. Käytännössä pieni realistisuus toki kannattaa olla ja ottaa huomioon, joten ne askeleet pitää pystyä tekemään noin 80% päivistä, koska välillä elämä potkii päähän oikein kunnolla ja silloin ei voi tehdä muuta kuin selviytyä.

"Mutta miten voit lähteä rakentamaan itseluottamusta ja uskoa siihen, että pystyt asioihin?
 

TEKEMÄLLÄ"

Sitten kun sinulla on tavoite pilkottu pienen pieniin osiin, se ei vaadi enää uskoa tai edes motivaatiota vaan ainoastaan tekemistä. Vain teet sen. Ja teet huomenna. Ja ylihuomenna. Ja sitten joka päivä viikossa - ja kuukaudessa. Sitten voitkin jo huomata, että olet paljon lähempänä tavoitettasi. Niin kuin omalla kohdalla kävi: Olen tehnyt jo yli 100 podcast -jaksoa, eli yli satana päivänä vaan mennyt ja tehnyt näitä videoita. Enkä halua omia henkseleitä tässä paukutella vaan antaa esimerkkiä siitä, että jos puhun jostain, myös toteutan sitä.
 

Jos sinulla on selvä tavoite, mutta et usko siihen tai et usko sen saavuttamiseen vielä, sinä ET ole ainoa. Me kaikki koetaan se. Millä tavalla sitten rakennat uskon itseesi tai astut niitä tavoitteita päin, on päivittäisillä teoilla. Niin helpoilla teoilla, että pystyt toteuttamaan niitä. Sillähän ei ole MITÄÄN väliä kuinka pieni se päivittäinen askel on, kunhan se vain on askel.

Meissä jokaisessa on sisällä voima, millä me voidaan tavoitella ja saavuttaa meille merkityksellisiä asioita. Ne asiat saavutetaan niillä päivittäisillä pienillä toimenpiteillä eikä massiivisilla rysäyksillä. Todella pienillä muutoksilla, päivittäin. Ja usko minua, jos pystyn joka päivä yli 100 päivän ajan äänittämään podcasteja sinulle, niin myös sinä pystyt tekemään pieniä askeleita oman tavoitteesi eteen. Vaikket usko itse siihen vielä, voit silti ottaa jo niitä askeleita eteenpäin. Ja tiedätkö kuka sinuun uskoo? MINÄ! Miksi? Koska olen tehnyt näitä hommia kauan ja tiedätkö mitä, olen samanlainen kuin sinä. Usko pois, jos minäkin olen jotain pystynyt tekemään, niin pystyt sinäkin. Päivittäisillä pienillä askelilla, ja sillä mitä muistutan OEO-podcastissa joka päivä:

..vääntö jatkuu!

Jone

Kaipaatko päivittäistä motivaatiota ja työkaluja sekä menetelmiä menestyäksesi omassa arjessasi:
 
Seuraa minua Instassa:

www.instagram.com/thejounikorhonen

 

Loading...
Kuuntele TFA Perusteet menestykseen-podcastia suosikkisovelluksessasi!
Seuraa TFA;n toimintaa muissa kanavissa!