LUE: Helppoa yrittäjyyttä..

Seuraava artikkeli on suora käännös päivittäisestä Oman Elämäsi Omistaja-podcastissa, jossa päivittäisen motivaation lisäksi tuon esille peittelemättä kaikki mahdolliset näkökulmat, työkalut sekä menetelmät, joilla sinä voit menestyä omassa elämässäsi eli saavuttaa pysyvän elämäntapamuutoksen.
Helppoa yrittämistä.
 

Tällä viikolla ollaan puhuttu yrittäjyydestä ja varsinkin digiyrittäjyydestä. Toissapäivänä puhuin yleisestä virheestä, jossa tuotetta viilataan liian pitkään, eikä anneta asiakkaan kokeilla sitä. Toinen virhe on se, että ajatellaan tuotteen luomisen olevan monimutkaista. Nykyaikana se on itse asiassa tosi yksinkertaista ja nopeaa, jopa niin että voit olla jo ensi viikolla liikenteessä.

Oletetaan, että sinulla on pohjalla joku yritysmuoto, eikä keskitytä nyt tällä kertaa siihen. Tarvitset alkuun jonkun alustan, millä myydä tuotettasi ja mihin rahat menevät. Suosittelen Holvi-palvelua, joka on suomalainen järjestelmä, mitä itse olen käyttänyt alusta asti ja jota voin hyvillä mielin suositella. Se on pankki, jossa sinulla on tili/tilit ja jota kautta pystyt ostamaan asioita sekä luomaan yksinkertaisen verkkokaupan. Sieltä on mahdollista saada myös maksukortin, jos sellaisen haluaa/tarvitsee.

No niin! Nyt sinulla on yrittäjyyden joku muodoista pohjalla, holvi ja verkkokauppa perustettuna. Ensimmäinen tuote, minkä voit luoda ja alkaa myymään hyvinkin vaivattomasti on E-kirja. Eli toisin sanoen pdf-muodossa oleva kasa kirjoitettuja sivuja. Voit tehdä sellaisen esimerkiksi Canva -nimisellä verkkosivulla, jossa voit tehdä ilmaisversiolla maksimissaan 100-sivuisen e-kirjan. Sieltä löytyy valmiita pohjia (hae e-book) joihin voit lisätä tekstiä ja kuvia. Voit tehdä sen mistä tahansa aiheesta, josta tiedät edes jonkin verran: kutominen, koirien laulamisen opettaminen, ravitsemus tai treenaaminen, mitä tahansa. Kirjoitat sen ja lataat tiedoston. Voit tehdä itsellesi vaikka DropBox-tilin, johon voit tallentaa tiedostoja 2Gt asti ilmaiseksi ja siirrät E-kirja tiedoston sinne.

Sitten voit luoda Holvin verkkokauppaan kohdan "E-kirja" ja myydä sitä vaikkapa kahdella eurolla. Verkkokaupassa voit laittaa ostokuittiin lisätietoja, joihin sitten liität linkin Dropboxin E-kirja tiedostoon. Ja NÄIN. Sinulla on e-kirja myynnissä. Sillä hinnalla ei ole niin väliä, mutta tällä tavalla pääset jo testaamaan tuoteideaasi. Jos joku ostaa sinun kahden euron E-kirjan jostain aiheesta, on tämä varmistus siitä, että joku on valmis maksamaan palvelustasi ja mahdollisesti myös ostamaan tulevaisuudessa lisää sinun tuotteitasi. 

"Jos joku ostaa sinun kahden euron E-kirjan jostain aiheesta, on tämä varmistus siitä, että joku on valmis maksamaan palvelustasi ja mahdollisesti myös ostamaan tulevaisuudessa lisää sinun tuotteitasi."
 
Seuraava tuote voisi olla verkkokurssi. Tämän voit aloittaa ihan samalla tavalla, mutta teetkin Canvalla muutaman sivun tiedoston, johon liität linkkejä YouTube -videoihin aiheena esimerkiksi E-kirjasi jatkokurssi. Voit kuvata videot kännykällä taustameluttomassa tilassa, lataat ne Youtubeen yksityisinä tai piilotettuina (ainoastaan linkin saaneet voivat nähdä) ja liität niiden linkit Canva tiedostoon. Sitten voitkin jo laittaa uuden kurssisi verkkokauppaan myyntiin vaikka kymmenellä eurolla ja lisätä kuitin tietoihin linkin kurssin tiedostoon. Näin aloitin itsekin vuosia sitten ja myin minikursseja muutamalla kympillä. Hyvin yksinkertaista, nopeaa ja halpaa. Ei ehkä kaikista ammattimaisinta, mutta PYH, aivan sama tässä vaiheessa. Ihmiset haluavat arvoa ja sitten kun se tulee helposti, niin homma toimii. Toki kun mennään eteenpäin, niin voi harkita muita maksullisia palveluita, linkkien piilotuksia, parempia kuvausvälineitä yms.
 
Nyt sinulla on myynnissä jo kirja ja verkkokurssi. Olet saanut maksavan asiakkaan/asiakkaiden yhteystiedot. Näillä tiedoilla voidaan luoda postituslistaa, jonka kautta voidaan myydä seuraavaa tuotetta.
 

Kolmas tuote voisi olla vaikka henkilökohtainen valmentaminen. Katsotaanpas miten se toteutetaan. Lisäät verkkokauppaan "henkilökohtainen valmennus"-tuotteen ja tuot esille mitä siihen kuuluu. Valmennuksen voi toteuttaa esimerkiksi sähköposti-, WhatsApp-, puhelinsoitto- tai zoom-valmennuksena. Voit myydä sitä esim. 50€ tai 100€ kuukausihintaan. Sen jälkeen pistät Holvin ostokuittiin yksityiskohdat, jotka lähtevät ostajalle heti sähköpostiin oston jälkeen

"Kiitos ostoksestasi! Tulen olemaan sinuun yhteydessä kahden päivän sisällä. On kunnia päästä valmentamaan sinua."

Hupsista, nyt sinulla on myynnissä E-kirja muutamalla eurolla, verkkokurssi hieman kalliimmalla ja henkilökohtainen valmennus, Hyvin yksinkertaista. Yrittäjyydestä ei tarvitse tehdä nykypäivänä hankalaa, kunhan tietää niitä muutamia työkaluja, jotka helpottaa hommaa entisestään. Aloittamisen ei myöskään tarvitse olla kallista, vaan toiminta kannattaa käynnistää mahdollisimman pienillä kuluilla, jolloin automaagisesti pienennät riskejä.

Ja kyllä: olen joutunut kaivamaan ja käyttämään paljon aikaa erilaisten työkalujen ja toimintamallien etsimiseen, mutta tällainen toiminta on aina kiinnostanut minua, koska tätä kautta pystyn auttamaan juuri SINUA, jos haluat lähteä tällaiseen suuntaan. Se ei ole vaikeaa, vaan vaatii kappas kappas, pieniä päivittäisiä askeleita.

Vääntö jatkuu,

Jone

Kaipaatko päivittäistä motivaatiota ja työkaluja sekä menetelmiä menestyäksesi omassa arjessasi:
 
Seuraa minua Instassa:

www.instagram.com/thejounikorhonen

 

Loading...
Kuuntele TFA Perusteet menestykseen-podcastia suosikkisovelluksessasi!
Seuraa TFA;n toimintaa muissa kanavissa!