LUE: Kehonuollon pohja..

Seuraava artikkeli on suora käännös päivittäisestä Oman Elämäsi Omistaja-podcastissa, jossa päivittäisen motivaation lisäksi tuon esille peittelemättä kaikki mahdolliset näkökulmat, työkalut sekä menetelmät, joilla sinä voit menestyä omassa elämässäsi eli saavuttaa pysyvän elämäntapamuutoksen.
Puhutaan tänään kehonhuollosta, koska siitä ei olla puhuttu tarpeeksi ja hyvin usein minulta kysytään "parasta" kehonhuoltovinkkiä.
 
Ihan alkuun yksi tärkeimmistä asioista: kehonhuoltoon on vaikka minkälaisia menetelmiä, toimenpiteitä ja työkaluja, mutta tärkeimmät kehonhuollon työkalut tulevat tässä:
 

-Uni

-Monipuolinen ravinto ja nesteytys

-Stressinhallinta

-Arki aktiivisuus

SEKÄ

-Treenin ohjelmointi järkeväksi

Nämä ovat kehonhuollon kivijalat, jotka pitää saada ensin kuntoon ja vasta sitten voidaan alkaa tarkastelemaan muita, spesifempiä menetelmiä. Käydäänpäs näitä ihan nopsaan läpi:

 

"Nämä ovat kehonhuollon kivijalat, jotka pitää saada ensin kuntoon ja vasta sitten voidaan alkaa tarkastelemaan muita, spesifempiä menetelmiä"
UNI:
 
Kun me nukumme tarpeeksi, elimistö palautuu, kroppa toimii normaalisti ja keho korjaa itseään ja niin edespäin.
 

MONIPUOLINEN RAVINTO:

Keho saa sitä mitä se tarvitsee, jotta se pystyy palautumaan ja rakentamaan esim. lihaksia. Tähän kuuluu myös riittävä nesteytys, jolloin esim. lihaskalvojen eli faskioiden välissä on tarpeeksi nestettä, ja ne liukuvat normaalisti, jolloin myös lihas toimii normaalisti.

STRESSINHALLINTA :

Nyky-yhtteiskunnassa tämä on äärimmäisen tärkeää, jotta me ei olla koko ajan ylivirittyneessä sekä alipalautuneessa tilassa. Liillinen stressikuorma ilmenee elimistössä moninaisin tavoin eikä yksikään ihmetemppu niitä poista (voi helpottaa, mutta ei poista juurisyytä).

ARKIAKTIIVISUUS:

Kun me liikumme, lihakset pumppaavat enemmän verta kuin esimerkiksi istuessamme. Meidän aineenvaihdunta toimii paremmin, rustokudoksiin menee nesteitä ja unen saanti paranee.

TREENIN OHJELMOINTI:

Jos harjoittelet aktiivisesti, harjoittelun pitää olla ohjelmoitu järkevästi. Eli toisin sanoen siellä pitää olla tarkoituksenomaisia syklejä ja palautusviikkoja. Tämä siksi, jotta meidän kroppa pystyy palautumaan ja sen jälkeen kehittymään. Yleensä me treenaamme ihan liikaa meidän palautusmiskykyyn nähden, mikä johtaa siihen että meidän paikat ovat ihan totaalisessa jumissa.

Nämä on ne tärkeimmät kehonhuollon jutut, joita tarkastellaan ensin ja sitten lisäillään muita menetelmiä.

Vääntö jatkuu,

Jone

Kaipaatko päivittäistä motivaatiota ja työkaluja sekä menetelmiä menestyäksesi omassa arjessasi:
 
Seuraa minua Instassa:

www.instagram.com/thejounikorhonen

 

Loading...
Kuuntele TFA Perusteet menestykseen-podcastia suosikkisovelluksessasi!
Seuraa TFA;n toimintaa muissa kanavissa!