LUE: Kimalaisen lento..

Seuraava artikkeli on suora käännös päivittäisestä Oman Elämäsi Omistaja-podcastissa, jossa päivittäisen motivaation lisäksi tuon esille peittelemättä kaikki mahdolliset näkökulmat, työkalut sekä menetelmät, joilla sinä voit menestyä omassa elämässäsi eli saavuttaa pysyvän elämäntapamuutoksen.
Ei tarvitse mennä kovin kauas ajassa taaksepäin, kun kimalaisen lentoa ei pidetty mahdollisena: valtava mölli ampiainen, jolla on kuitenkin suhteellisen pienet siivet. Käytännössä tieteen näkökulmasta kimalaisen lento oli siis mahdotonta, koska niiden siipien pinta-ala on pieni eikä niiden olisi pitänyt tuottaa tarpeeksi nostovoimaa nostamaan sen massaa. Ihmiset kuitenkin näkivät luonnossa kimalaisen lentävän. Se oli paradoksi, koska tiede sanoi, ettei sen pitäisi olla mahdollista, mutta niin vaan ne kimalaiset lenteli tuolla luonnossa välittämättä siitä, mitä tiede niistä sanoi. Tiede on toki korjannut nyt tämän ja selvittänyt, että nostovoima tulee siipien liikeradasta. Eli tieto on kehittynyt matkan varrella.
 
NO, miten tämä liittyy meihin ja oman elämän omistajuuteen?
 

Se liittyy siihen, hyvin usein kun näet jonkun tekevän jotain isompaa/hienompaa (jota kuitenkin ehkä itsekin haluaisit tehdä), ajattelet heti, etten minä pysty tuohon ja tuo on mahdotonta. Sinä VÄLITTÖMÄSTI leikkaat itseltäsi menestyksen siivet pois. Tämä olisi täysin sama asia kuin sanoisit kimalaiselle, ettei se pysty lentämään ja nappaisit siltä siivet pois. Ei se sen jälkeen ainakaan pystyisi lentämään. Kun aikaisemmin puhuttiin itseesi uskomisesta, sanoin siitä, että jos lähdet tekemään jotain ensimmäistä kertaa, sinulla ei ole siihen vielä oikeita työkaluja, menetelmiä, tukiverkostoa tai ajatusmaailmaa, koska niitä ei ole tehty vielä - ne eivät ole KEHITTYNEET vielä.

"Sinä olet oman elämäsi kimalainen. Sinun pitää näyttää omalla lennollasi, vaikka se näyttäisi mahdottomalta, että: "hitto kattokaa, mä teen tätä"

Vaikka sinun tavoitteesi tuntuisi mahdottomalta, sen eteen kannattaa lähteä tekemään työtä. Juuri niitä päivittäisiä askeleita, koska silloin me ryhdytään tavoitteen näkökulmasta pohtimaan ja selvittämään ongelmia. Tässä pätee kaavio:

Työ+aika=ratkaisut.

Eli samalla tavalla kuin tiede tutki kimalaisia ja vei sitä tutkimusta eteenpäin, huomattiin että: "hitto tässähän oli tämmöinen asia, mitä ei pystytty ottamaan huomioon", jonka jälkeen pystyttiin kehittämään taas tietoa ja tutkimusta eteenpäin.

Tämä pätee 100% tavoitteidesi kohdalla. Kun lähdet tekemään päivittäisiä realistisia pieniä askeleita, prosessi alkaa kehittyä. Se, mikä oli jossain vaiheessa mahdotonta, voi alkaakin jossain vaiheessa näyttämään mahdolliselta. Sitä työtä kannattaa ruveta tekemään myös siksi, koska teknologia menee eteenpäin sekä ihmiset ja yhteiskunta kehittyy, joten uutta tietoa tulee kokoajan. Ongelma on siinä, ettei me edes tiedetä, miten paljon me ei tiedetä. Me ei pystytä edes käsittämään, miten joku on voi tapahtua, jos ei tehdä sitä työtä.

Jos ajattelet, että sinun pitää tietää jonkun olevan mahdollista, että voit lähteä sitä kohti, voit pettyä, koska se ei aina toimi niin. Jos sinulla on palava halu saavuttaa jotakin, ja olet nähnyt jonkun toisen saavuttanut sen, niin sinäkin PYSTYT saavuttamaan sen. Et välttämättä yllä ihan samalle tasolle (riippuen tavoitteista ja henkilöstä), mutta pystyt merkittävästi liikkumaan sitä tavoitetta kohti. Sinä olet oman elämäsi kimalainen. Sinun pitää näyttää omalla lennollasi, vaikka se näyttäisi mahdottomalta, että: "hitto kattokaa, mä teen tätä".

Mihin lopulta aina tullaan takaisin, on se työ: päivittäiset pienet askeleet, joita tehdään tavoitteiden näkökulmasta. USKO siihen päivittäiseen työhön, vaikket edes uskoisi itseesi, koska se tekee sinusta sen henkilön, kuka haluat olla.

Kaipaatko päivittäistä motivaatiota ja työkaluja sekä menetelmiä menestyäksesi omassa arjessasi:
 
Seuraa minua Instassa:

www.instagram.com/thejounikorhonen

 

Loading...
Kuuntele TFA Perusteet menestykseen-podcastia suosikkisovelluksessasi!
Seuraa TFA;n toimintaa muissa kanavissa!