LUE: Yksilölle tehokkaimmat toimintamallit..

Seuraava artikkeli on suora käännös päivittäisestä Oman Elämäsi Omistaja-podcastissa, jossa päivittäisen motivaation lisäksi tuon esille peittelemättä kaikki mahdolliset näkökulmat, työkalut sekä menetelmät, joilla sinä voit menestyä omassa elämässäsi eli saavuttaa pysyvän elämäntapamuutoksen.
Luovuus on tärkeä osa oman elämäsi omistajuutta. Kun valitset itsellesi sopivia työkaluja, siihen tarvitaan hiukan tietoa, pohdintaa ja vähän luovuutta, koska toiminta pitää soveltaa sinun arkeen. Aloittaessasi tehokkaiden keinojen etsimistä omalle toiminnallesi, kannattaa miettiä kolmea asiaa:
 

-geneerisiä periaatteita

-mistä pidät

-mikä mahtuu sinun arkeesi

Aluksi meidän pitää ymmärtää, mitkä ovat ne geneeriset periaatteet tavoitteesi takana. Näillä tarkoitan tavoitteen yleisiä periaatteita (esimerkiksi ihmisfysiologiaa), joissa ei oteta huomioon vielä yksilöllisiä eroja. Mikä ikinä tavoitteesi onkaan, niin mieti tai selvitä, mitkä asiat pitäisi tapahtua, että saavuttaisit halutun muutoksen. Jos mietitään, että sinulla on esimerkiksi liikunnan suhteen joku tavoite, sinun pitää määritellä mitä sen tavoitteen saavuttaminen vaatii esim. aerobisen liikunnan ja/tai voimaharjoittelun osalta. Sitten kun tiedät nuo, sinulla on avoin kenttä, josta pitää valita seuraavaksi toteuttamistavat.

Seuraavaksi lähdetään miettimään, mistä SINÄ tykkäät. Todella usein, kun lähdetään työntämään jotain omaan arkeen, unohdetaan ottaa huomioon se, mistä me voitaisiin oikeasti tykätä tai mikä voisi tuntua miellyttävältä. Miksi tämä on niin tärkeä askel? NO, sen takia, koska kun toimenpide tuntuu mukavalta, miellyttävältä tai sitä jopa odottaa, on aika paljon isompi todennäköisyys, että sitä toistaa useammin ja sitä tekee pitkäjänteisemmin. Tätä sovelletaan sitten niihin geneerisiin periaatteisiin: Liikunta-esimerkissä voisi miettiä minkälaisesta voimaharjoittelusta sinä voisit tykätä: voisiko se olla kahvakuula, painonnosto tai ehkä kehonpainoharjoittelu? Entä aerobisella puolella, voisiko se olla juoksemista, uintia tahi pyöräilyä? Pysähdy miettimään, mistä sinä pidät tai mikä juuri sinua kiinnostaa.

Sitten yksi isoimmista jutuista, mikä aika usein unohdetaan. Mikä toimintamalli mahtuu SINUN arkeesi? Minkälainen se sinun arki on? Mikä toimintamalli jopa täydentää arkeasi? Kun otat tämän tekijän huomioon, on hyvin paljon todennäköisempää että pystyt toteuttamaan valitsemiasi toimenpiteitä todellisuudessa.

 

"Monella vaikuttajalla on valitettavasti geneeriset periaatteet usein hukassa, he eivät tiedä mistä SINÄ tykkäät eivätkä varsinkaan tunne arkeasi, kun heillä on ihan erilainen elämäntyyli ja arki."
 
Nämä osat ilman toisiaan eivät toimi. On ihan sama, kuinka tehokas toimintatapasi on geneerisiltä periaatteiltaan tai aivan sama kuinka paljon tykkäät niistä, jos se ei mahdu sinne arkeen. Silloin homma kusee. Mutta kun olet huomioinut geneeriset periaatteet (eli mitä pitää tehdä), mistä tykkäät (eli mikä tuntuu mukavalta pidemmän aikaa) ja olet vielä yhdistänyt näihin sen, mikä mahtuu sinun arkeesi, niin näiden sekoituksesta löydät sinulle tehokkaimmat toimintamallit.
 

Voin luvata, kun valitset toimintatavat tällä tavalla, ovat ne pitkällä aikavälillä todella paljon TEHOKKAAMPIA kuin ne, mitkä otat suoraa netistä joltain fitnessvaikuttajalta. Monella vaikuttajalla on valitettavasti geneeriset periaatteet usein hukassa, he eivät tiedä mistä SINÄ tykkäät eivätkä varsinkaan tunne arkeasi, kun heillä on ihan erilainen elämäntyyli ja arki.

Joten ota tämä ajatusmalli talteen, niin löydät sinulle sopivat ja tehokkaat toimintamallit. Ne ovat usein pieniä päivittäisiä askeleita, joiden perusteella kokeillaan ja opitaan, mikä toimii ja mikä on hyvä.

Ja yksi asia vielä: Jos sinulla on valmentaja, eikä hän jollain tavalla toteuta tätä ajatusmaailmaa sinun valmennuksessa, kannattaa miettiä valmentajan vaihtoa!

Vääntö jatkuu,

Jone

Kaipaatko päivittäistä motivaatiota ja työkaluja sekä menetelmiä menestyäksesi omassa arjessasi:
 
Seuraa minua Instassa:

www.instagram.com/thejounikorhonen

 

Loading...
Kuuntele TFA Perusteet menestykseen-podcastia suosikkisovelluksessasi!
Seuraa TFA;n toimintaa muissa kanavissa!